Zoektocht

#nietmeervandezetijd

Zoek alle figuren 

en los hun vragen op

Van 30 juni t.e.m. 30 juli kan je in en rond het vijverpark in Langemark enkele rare snuiters en vreemde dames ontdekken. Ze komen uit lang vervlogen tijden, van toen de dieren nog spraken en we ons afval nog niet konden recycleren...

Vind het 8-letterwoord en win mooie prijzen

Zoek ze alle 8 en scan telkens de QR-code. Dan krijg je telkens een vraag te zien met 3 mogelijke antwoorden. Enkel het juiste antwoord levert je een letter op voor het 8-letterwoord dat je op het eind moet ingeven. 

Vind je een antwoord niet meteen? Weet dat op elk bord ook een tip te vinden is die je op weg helpt naar het juiste antwoord. Veel succes! 

Waar kan ik deelnemen?

Van zaterdag 30 juni tot dinsdag 30 juli kan je op zoek naar de 8 figuren in het Vijverpark in Langemark. Heb respect voor de natuur en de omwonenden, breng zeker geen schade toe en laat natuurlijk geen afval achter. Starten kan overal langs het parcours.

Doelstelling: waarom deze campagne?

Uit een analyse van het restafval blijkt dat nog heel veel recycleerbaar afval en voedsel in de restafvalzak belandt. Da’s zonde, want het kost meer en hoe beter we recycleren, hoe meer grondstoffen en energie we kunnen besparen. Met de campagne #nietmeervandezetijd willen we mensen er op wijzen hoe en waarom je beter kan sorteren.

Onthoud de letter die bij het juiste antwoord staat. Heb je alle 8 letters gevonden en kan je er een woord mee vormen? Klik dan op de knop onderaan de keuzemogelijkheden om je antwoord in te geven.